georgg, ale za to, że nie przywieźliście sosnowieckiej piaskownicy :P z dwojga złego lepsza z Sosnowca niż ze Śląska :szeroki_usmiech
[O2FL] Dźwięk silnika 1.9 BXE po odpaleniu
Zwiń
X
-
[O2FL] Dźwięk silnika 1.9 BXE po odpaleniu
Witam potrzebuję Waszej opinii , wiedzy poszedłem dziś do garażu Octa stała 3 dni nie odpalana odpaliłem ją kontrolnie i tutaj moje pytanie , przez chwile po dopaleniu silnik chodził jakby głośniej niż zwykle co prawda odpaliłem go w garażu i dźwięk mógł się trochę ''odbijać'' od ścian.
Po chwili wszystko wróciło do normy wyjechałem na dwór tam już tego nie było w ogóle słychać.
Mam najechane 113 tyś olej co 15 tyś ale licho nie śpi wole dopytać ! .OCTA
-
-
No faktycznie po tych 3 dniach tak mu się zdażyło co opisywałem
dziś odpaliłem i spokojnie nic nie słyszałem ale będę obserwował bo tak jak kolega napisał czujnym trzeba być do tego te 113 tys to tez mi się wydaje nie dużym przebiegiem zobaczymy olej będę zmieniał na 10 tys km chyba zobaczę te panewki dla spokoju duchaOCTA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spcU mnie przebieg dobija do 240kkm.Zamieszczone przez kerajntZ panewkami coś robiłeś ?? myślę u siebie o tym właśnie , ten dzwiek u mnie to ani stukanie sam nie wiem co ważne że po kilkunstu sekundach przestało ;p
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981113 tkm to większy przelot?
Moja Octavia też stuknęła kilka razy po dłuższym postoju, a raz ucichła dopiero po ok 2 km. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za odp , nie ukrywam że jestem przewrażliwiony mój mechanik też się ze mnie śmieje , żę slinik chodzi pięknie i nie ma do czego się czepiać . przegoniłem dziś skodę po autostradzie około 150 km na tempomacie 130km/h więc myślę że szklanki się napełniły ładnie 8) .
spc, inny temat troche masz podwyższone to spalanie to przez 4x4 czy mocniej poganiasz??OCTA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kerajntprzegoniłem dziś skodę po autostradzie około 150 km na tempomacie 130km/h więc myślę że szklanki się napełniły ładnie 8) .
wiesz jak ja gonię moją :?:
trzeci bieg i ok 5300rpm :diabelski_usmiech
potem na czwórce :P
a u siebie raczej nie zauważyłem jakiś dźwięków
fakt, na mocniejszym mrozie jak postoi ze dwa dni to pokuśtyka przez chwile, czyli ok 5 sek
Komentarz
-
-
abstinent, hehe moja u mnie chyba jeszcze nie widziała 5300 na blacie ;p no na mrozie fakt nieraz pokuśtyka ale to tak jak piszesz max 5 sekund , kurde coraz bardziej też jestem przekonany że dzwięki był spotęgowane przez garaż mam mały murowany co prawda ale blachodachówka jest i to mogło mieć też swoje 5 groszy w całym zamieszaniu !!OCTA
Komentarz
-
-
Nie dłubane BXE nie dociąga do 5000 rpm, nie mówiąc o 5300.
Obroty 5200 to robię na 2. i 3. biegu w pięknie chodzącym silniku JTD 16v (5200 to dla niego max obroty wału korbowego - dla BXE są 4600, przy których osiąganiu odgłosy są piekielne).
A co do odgłosów - kerajnt, chłopie, wrzuć na luz ze słuchaniem.
Moje BXE "kłapocze" przez pierwsze kilka sekund po zimnym odpaleniu, po dłuższym postoju, nawet na niedawno zmienionym oleju. Aha, panewki też mam zmienione 3 kkm temu. Ten odgłos był od nowości przy zimnym starcie. Obecny przebieg to niewielkie 105 kkm. Regularnie zmieniaj olej na dobry i... olej to
M.666 4U
Komentarz
-
Komentarz